Balen, het is al weer afgelopen!

helaas is het vader en zoon weekend weer voorbijTsja dat is jammer. Het vader en zoon weekend van 2018 is al weer afgelopen. Maar we kunnen terug kijken op een top weekend. Zo begonnen we op vrijdag na een broodje shoarma met een bmx-demonstratie van Sietse van Berkel in het zwembad vanwege een verkeerd geplande bui regen. Sietse liet alle kinderen even proberen een trucje op zijn fietsen te doen. Zelfs toen zijn programma al voorbij was, was hij nog bezig met de kinderen. Daarna was het gezellig rond het kampvuur om daarboven een stokbroodje te bakken.
De volgende ochtend trommelde we de hele camping uit bed. We begonnen namelijk met een djembé workshop gegeven door Mustapha Seck. Een echte virtuoos op trommelgebied!. De middag stond in het teken van de politie/werk-hondenshow. Zeer indrukwekkend vonden de kinderen dit. Vooral de man in het 34 kilo zware pak had het zwaar.
De zaterdagavond begon traditie getrouw met de vader en zoon barbecue. Met na afloop lekkere marshmallows boven het vuur.  Na de barbecue begonnen we met het spannende Schepenspel. Er werd flink gehold door het warme bos. De teams moesten op zoek naar vier havens in het bos die herkenbaar waren aan een bel, fluit, lamp en ratel. Je moest wel oppassen voor de douane.
Zondagochtend zullen vele vaders de komende dagen nog wel voelen. Met een flinke warming-up voor een leuke kickboks workshop gegeven door Romano Duin en Rudsel Zinhagel. Daarna nog even de lunch en leuke spelletjes zoals voetbal, kubb, darten, sjoelen en boogschieten. Kortom een heerlijk weekend was het! Dat horen we ook uit de vele enthousiaste reacties die we krijgen. Heb je het vader en zoon weekend gemist? Of kijk je al weer uit naar de volgende? Zet dan 21 tot en met 23 juni 2019 in je agenda!

er waren zoveel leuke dingen op het vader en zoon weekend

 

We zijn weer gestart!

stokbroodje bakken boven het kampvuur tijdens het vader en zoon weekend 2018Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Het vader en zoon weekend 2018. Al vroeg in de middag kwamen de eerste vaders en zonen aan om de tent of caravan voor het weekend op camping Starnbosch neer te zetten. Daarna was het eten. Helaas wel binnen. Want we werden op een buitje regen getrakteerd. Daarna was het aan Sietse met zijn prachtige BMX flatland demonstratie. Ook de kinderen konden met behulp van Sietse zelf ook even een trucje proberen. En ter afsluiting van de eerste dag nog even lekker een stokbroodje bakken boven het kampvuur met voor papa een lekker kopje koffie er bij. Op naar morgen…..
Alle foto’s van vandaag zijn natuurlijk weer hier terug te vinden.

Kickboksen op zondag ochtend

Ook de kickboks instructeurs staan te popelen om te starten. Zo zullen Romano Duin en Rudsel Zinhagel jullie zondagochtend eerst een leuke demo laten zien en na een "warming up" gaan jullie zelf aan de slag. “We hopen dat we de zonen hun vaders eens goed in bedwang kunnen krijgen” zegt top kickbokser Romano Duin. Romano zelf heeft al heel wat belangrijke wedstrijden op zijn naam staan. Zo won hij afgelopen april al in de 2e ronde van het TKO een gevecht in de A klasse. Rudsel is ook een grote bekende in de kickbokswereld. Naast dat hij trainer is bij de sportschool van Ryan Simson in Almere heeft hij ook al heel wat belangrijke wedstrijden van wereldniveau gebokst. Sneller dan Lucky Luke. Maar dan met zijn vuisten en een goede hoge traptechniek. Beide zullen zij zondag van de partij zijn om jullie kennis te laten maken met deze prachtige vechtsport.

Romano en Rudsel, Jullie instructeurs op de zondagochtend

 

We zijn er klaar voor!

Wij zijn klaar om te beginnen aan het vader en zoon weekend 2018Nog even en we starten weer met ons jaarlijks feestje. Alle voorbereidingen zijn weer in volle gang. De organisatie is met het hele “kantoor” verhuisd van de woonkamer naar de voortent op de camping. Ook de catering staat weer geheel gereed. Alles weer netjes schoon en blinkend. Morgen nog even de boodschappen van Jumbo Kamphuis uit Dalfsen vers in ontvangstnemen. De T-shirts die wederom door Creavon in Dalfsen zijn gemaakt liggen ook weer netjes gestreken klaar. Vandaag is de camping ook nog even netjes schoongespoeld met een flinke bak water. Kortom we kunnen hier vanaf camping Starnbosch gerust roepen: Komen jullie maar! Wij staan te popelen… Jullie ook?

We trommelen jullie het bed uit

Moustapha Seck komt een workshop djembé voor ons doenOp zaterdagochtend wordt het flink trommelen geblazen. We gaan namelijk een djembé workshop doen onder leiding van Moustapha Seck. Misschien gaat er bij deelnemers die er al in 2010 bij waren een klein lichtje branden. Moustapha was toen ook al aanwezig op het vader en zoon weekend. Het leek ons wel weer leuk om hem terug te vragen. Moustapha komt met een hele berg djembés om voor ons een workshop te verzorgen. We komen allemaal aan de beurt om zelf een prachtig muziekstuk ten gehore te brengen. Hiermee is het programma voor het vader en zoon weekend compleet. We vernemen graag via onze facebook pagina wat jullie van het programma vinden. Hebben jullie er allemaal al zin in?

Opgave nog mogelijk tot donderdag

aanmelden voor het vader en zoon weekend is nog tot donderdag mogelijkDe opgave voor het vader en zoon weekend van komend weekend 1 tot en met 3 juni is nog tot aanstaande donderdag mogelijk! Dus heb je toch onverwachts komende weekend vrij, gaat de voetbal niet door of gewoon zin om er even met je zoon tussen uit te gaan? Het kan nog. We krijgen dan ook al leuke reacties op het komende programma. Alle vrijwilligers op de camping kijken ook weer uit naar jullie komst. Tipje van ons is om wel je zwembroek en zonnebrand mee te nemen want de temperaturen staan nog op hoog bij de weerdiensten.

weersverwachting voor het vader en zoon weekend 2018

Een hoop waakzaamheid op zaterdag middag

politiehonden demonstratie tijdens het vader en zoon weekendHet programma van de zaterdag middag wordt gevuld door politiehondenvereniging “De Trouwe Vriend”. En je begrijpt meteen dat er Politie op de been is tijdens het vader en zoon weekend. Maar deze agenten hebben wel vier voeten. De honden worden getraind voor het opsporen van voorwerpen van klein (9mm) tot een voorwerp zoals een kist, gereedschap, wapens of personen op basis van menselijke geur. Zo kun je de getrainde honden tegen komen voor orde handhaving op straat, voetbalwedstrijden of concerten. Wat deze honden allemaal kunnen laat de vereniging aan ons zien. Dus gedraag je netjes anders wordt je zo maar door deze dienders gearresteerd.
Nu is bijna het gehele programma bij jullie bekend. We houden het nog even spannend wat we op zaterdagochtend gaan doen. Maar daar horen jullie deze week meer over.
Heb je je nog niet aangemeld voor het vader en zoon weekend 2018? Dat kan nog hoor! Zelfs als je geen kampeermiddelen hebt. We hebben namelijk nog diverse accommodaties in de verhuur op camping Starnbosch beschikbaar.

T-shirts nog even te bestellen

T-shirt voor het vader en zoon weekend 2018De T-shirts voor het vader en zoon weekend zijn nog beperkt te bestellen. Tot dinsdag 22 mei zijn deze te bestellen tijdens uw aanmelding. Heeft u zich al aangemeld en wilt toch nog dat fantastische T-shirt behorende bij het vader en zoon weekend 2018 hebben? Dan kunt u de T-shirts hier los bestellen. Dit jaar hebben we de kleur burgundy gekozen. Een kleur die wat lijkt op donkerrood maar ook wel een beetje paars. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 104, 116/128, 140/152, 164, 176, xs, s, m, l, xl, 2xl en 3xl. Ook uw maat zit er vast bij! Na dinsdag zijn de T-shirts dan wel niet meer te bestellen maar aanmelden blijft gewoon mogelijk.

En de workshop voor dit jaar is……

we gaan kickboksen tijdens het vader en zoon weekendWe kunnen weer een stukje van het programma bekend maken. Traditie getrouw de laatste jaren hebben we een workshop op de zondag ochtend. Zo hebben we al eens Budo gedaan, capoeira en schermen. Dit jaar hebben we een workshop kickboksen op het programma staan. De workshop wordt verzorgd door Simsongym uit Almere. Daar zijn ze specialist in kickboksen. Het team staat onder leiding van achtvoudig wereldtitel winnaar Rayen Simson die zelf specialist is in het muay thai vechten. Vele toptalenten trainen dan ook onder zijn leiding in zijn sportschool.
Natuurlijk is de inschrijving van het vader en zoon weekend 2018 nog steeds geopend. Inschrijven is dus hier nog mogelijk. Komende week kunnen we het laatste spectaculaire onderdeel van het zaterdag programma bekend maken

Het avondspel kunnen we bekend maken

het spannende schepenspel tijdens het vader en zoon weekend 2018Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we altijd op zaterdagavond een spannend bosspel. Ook dit jaar staat er weer een spel op het programma. We gaan dit jaar namelijk het schepenspel doen. Alle deelnemers worden opgedeeld in teams die een schip besturen naar een vier tal havens in de buurt. De havens zijn herkenbaar aan lichten en geluiden en zo dus te vinden om een lading op te halen. Maar als je dan eenmaal een lading aan boord hebt is deze natuurlijk nog niet veilig. Het zou zomaar over boord kunnen slaan tijdens mist of storm die je tegen kan komen of bij een controle door de douane. Dus kan je weer terug naar de haven. Welk team heeft als eerste alle vier de havens bezocht?
De komende dagen kunnen we nog meer programma onderdelen van het vader en zoon weekend 2018 bekend maken. Opgave is natuurlijk nog steeds mogelijk. Klik voor opgave hier! Heeft u geen tent of caravan? Er zijn nog voldoende huur accommodaties tegen aantrekkelijke vader en zoon weekend tarieven te huren.

We gaan fietsen!

Sietse van Berkel beste flatland bmx'er van NederlandWe zijn blij om het eerste programma onderdeel voor het vader en zoon weekend van 2018 te kunnen bekend maken. We krijgen namelijk een bmx demonstratie. U kent ze wel die iets te kleine fietsjes waar je de gekste capriolen mee kunt uithalen. Sietse van Berkel die voor ons deze demonstratie geeft is ook al 2 jaar achtereen de beste flatland-bmx’er van Nederland. Hij reist ook de gehele wereld over om overal zijn skills te laten zien. Vandaag toen wij hem spraken om definitief alles rond te maken voor het komende vader en zoon weekend stond hij op het punt om met zijn fietsen af te reizen naar Senegal. Sietse laat ons op vrijdagavond genieten van zijn kunsten. Ben je zelf ook bmx’er? Of wil je het wel eens proberen? Sietse zal je zeker uitnodigen om het je te leren. Meer info over de bmx kunsten van Sietse vind je terug op zijn website www.actbmx.com

Sietse laat het publiek actief mee genieten

Nieuwe bewoners op komst

Vogelhuisjes van vorig jaar doen het goed!Tijdens het vorige vader en zoon weekend en het stoere meiden weekend hebben we vogelhuisjes gemaakt. Een aantal van deze huisjes zijn op de camping opgehangen en nu heeft de onze (Robert en Franca) nieuwe bewoners gekregen. Een koolmees paartje zat al een tijdje rond het huisje te snuffelen en hebben dan toch besloten om de verhuizing te starten. Pa Koolmees is dan ook al behoorlijk wat nestmateriaal aan het aanvoeren. Hebben jullie je huisje een leuk plekje gegeven? Stuur dan een foto van deze naar onze facebookpagina. En natuurlijk horen we ook graag of jullie bewoners hebben gekregen.
Overigens loop de organisatie al in volle gang voor het komende weekend. Binnenkort gaan we het programma van de komende editie bekend maken. Opgave is natuurlijk hier nog mogelijk!

Het is weer zover!

De inschrijving van het 12e Vader en Zoon weekend is geopend! En zo het er naar uit ziet staat ons weer een hoop gezelligheid te wachten.
Er wordt al weer druk gebrainstormd over de programma onderdelen. Want welke leuke spelen en demonstraties moeten we dit jaar nu weer verzinnen. Het programma kunnen we dus nog niet aan jullie verklappen. Maar de mensen die de afgelopen jaren zijn geweest weten hoe gezellig het is bij dit vader en zoon weekend. Je kent het begrip vader en zoon weekend niet? Het vader en zoon weekend is dit jaar in het weekend van 1 tot en met 3 juni 2018. Een weekend vol met leuke “mannen dingen”. Want we hebben leuke spelen, entertainment en heerlijk eten. En vooral we hebben een hoop lol in dit weekend. Want wat is nou leuker dan kamperen met je pa! Kijk maar eens naar de foto’s van de afgelopen jaren.
De komende weken zal het programma beetje bij beetje bekend worden. Een hoop gezelligheid zal het ook dit jaar weer worden.

vrienden en familie weekendNieuw!
Als jullie het leuk vinden kunnen jullie vanaf dit jaar ook het volgende weekend mee doen! Nieuw dit jaar is namelijk het vriendenenfamilieweekend. De laatste jaren waren er tijdens onze weekenden vragen van mensen die niet zo in het programma paste en wij deze mensen dus teleur moesten stellen. Zoals bijvoorbeeld de vraag van een vader: “Ik  wil ook wel eens met mijn dochter komen”. Of de vraag “mogen opa en oma ook mee”. Dit alles hebben we nu opgelost. Tijdens het Vrienden en Familie Weekend is iedereen welkom. Opa en oma met de kleinkinderen, twee vriendinnen met hun zonen of gewoon u met de hele familie! Als jullie besluiten om dit weekend erbij te boeken kunnen jullie je kampeermiddelen kosteloos laten staan! Meer info en aanmelden kan op www.vriendenenfamilieweekend.nl

We komen op televisie!

Hugo, Marius en Jasper hebben een lekker toetje voor ons gemaaktZoals de deelnemers aan het vader en zoon weekend al weten zijn er voor het 24Kitchen televisieprogramma “De worsten van Babel” opnames gemaakt tijdens het weekend. Vandaag hebben we vernomen dat onze opnames zijn te zien in de uitzending van 8 augustus aanstaande om 19:00 uur op 24Kitchen. De uitzending zal dan gedurende de week nog een aantal keer worden herhaald.
Dus 8 augustus mogen we lekker met het bord op schoot voor de televisie eten. En de deelnemers van het vader en zoon weekend die bij de opnames waren weten welk toetje ze moeten maken die avond voor de dames thuis!

Voor je het weet is het al weer afgelopen

vader en zoon weekend 2017 weer een groot succesTja, wat ging het snel he? Maar we hebben wel genoten! Het hele weekend perfect weer en een zeer gezellige sfeer. We mogen wel spreken van een geslaagde programma keuze want voor iedereen zat er wel een uitschieter in. Zo hoorde we dat de Roofvogelshow goed in de smaak was gevallen. Maar ook het vogelhuisjes maken was een gezellige maar ook leerzame klus. Het is ook leuk om alle reacties van jullie terug te zien. Grappig vond ik dat een kind vooraf het Schermen niks vond en achter af als leukste van het weekend vond. En ook het eten was weer een succes.
We kunnen dus weer terug kijken op een zeer groot succes. Trots kunnen we jullie dan al weer mede delen dat er in 2018 ook weer een vader en zoon weekend zal plaats vinden. En wel van 1 tot met 3 juni 2018. Binnenkort zullen we de inschrijving hiervoor openen. We hopen jullie dan ook weer te mogen begroeten.

We gaan beginnen!

de eerste voor het vader en zoon weekend zijn binnenDe eerste zijn al binnen voor het vader en zoon weekend 2017. Karsten, Jasper en Edwin Huisman zijn al druk aan het zwaaien met stokken. Om alles op plek te krijgen in hun nieuwe vouwwagen. Het is nog wel even een puzzeltje zegt papa Edwin, maar het gaat ons wel lukken. Ze hebben er ook reuze zin in. Hun speciale vaderenzoonweekend shirts gingen ook gelijk aan toen we de shirts gingen uitdelen. Zie maar op de foto!

Aanmelden nog tot donderdagavond mogelijk

top weekend tijdens het vader en zoon weekendWanneer je denkt “ach ik heb wel zin in een feestje!” dan heb ik goed nieuws voor je. Aanmelden voor het vader en zoon weekend, welke aankomend weekend op camping Starnbosch wordt gehouden, is nog mogelijk tot donderdagavond 18:00 uur. Dus pak je zwembroek en roep je pa en druk samen op de knop aanmelden. Daar krijg je zeker geen spijt van. Voor slechts € 42,-- per persoon heb je een geheel verzorgd top weekend met een fantastisch programma!

De eerste deelnemers zijn al binnen!

de mama's mogen ook even op de camping komen kijkenHuh ben ik te laat dan? Nee hoor. Want dit weekend hebben we het vader en zoon opbouw weekend. En daar hebben een aantal gezinnen gebruik van gemaakt. Zo kunnen de moeders ook eens kijken waar de “mannen” terecht komen. De mama’s vinden alles hier er gezellig uit zien. Ze vonden het ook wel belangrijk dat de organisatie kennis kon maken met de drijvende motor achter de vaders en zonen. We hopen dat ook de dames er van genieten dit weekend op Camping Starnbosch. En dat de vaders en zonen trots alles aan hun kunnen laten zien. De zonen zagen gelijk kans om alles rondom het programma te vragen. Nou ook voor u is het gehele programma op de website te bekijken. We horen nog wel van de familie’s hoe hun weekend als voorbereiding was. Bent u zich nog vergeten aan te melden? Of heeft u op het laatste moment toch een weekend vrij gekregen? Aanmelden is natuurlijk nog mogelijk.

T-shirt tot woensdag te bestellen

T-shirt vader en zoon weekend 2017Voor de vaders en zonen die nog een T-shirt willen bestellen voor het komende vader en zoon weekend, en dit niet hebben gedaan bij hun aanmelding het volgende. De prachtig blauwe T-shirts met witte opdruk zijn nog te bestellen tot woensdagavond. Daarna zijn er nog beperkt t-shirts verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL. Waarbij wel geld op is op. Wilt u nog een T-shirt bestellen als u zich al heeft aangemeld dan kunt u hier nog T-shirts of extra T-shirts bestellen. Als u zich nog wilt opgeven voor het vader en zoon weekend kunt u zich hier het beste aanmelden en eventueel uw T-shirts bestellen.

Papa’s nog even buiten de deur

vaderdag tijdens het vader en zoon weekend 2017We hebben op zondagochtend nog iets in het programma opgenomen waar we voor de papa’s nog niet te veel kunnen uitweiden. Want op zondag 18 juni, tijdens de laatste dag van het vader en zoon weekend is het Vaderdag.En dan moet papa altijd verrast en verwend worden. De kinderen verwachten we op deze zondagochtend om half tien bij de recreatieruimte en de vaders verwachten we daar pas om tien uur. We weten dat we nu vele papa’s opzadelen met een twee weken lang durende nieuwsgierigheid maar geloof me papa’s, het is de moeite waard!

Wie wil er op televisie?

24Kitchen de Worsten van BabelJullie kennen vast wel die “lekkere” televisiezender 24Kitchen. Waar allerlei wereldberoemde chefs de heerlijkste gerechten bereiden. Of verre reizen worden gemaakt voor de heerlijkste ingrediënten. Nou die komen graag eens een kijkje nemen bij het vader en zoon weekend. Voor een nieuw televisieprogramma gaan Hugo, Jasper en Marius alias ‘De Worsten van Babel’ campings in Nederland langs om ter plekke een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Een uitdaging, want de chefs moeten het doen met de ingrediënten die ze vinden op de camping.
Je zou de jongens kunnen kennen als acteurs, bijvoorbeeld uit de serie Spangas, maar het zijn vooral drie goede vrienden die ontzettend van eten houden. Natuurlijk komen ze naar het vader en zoon weekend in stijl met een toepasselijke foodtruck. Misschien gaan ze ook wel wat lekkers voor ons klaarmaken.
En voor diegene die niet op de televisie mogen omdat ze stiekem het huis uit zijn geslopen om het vader en zoon weekend niet te hoeven missen. Geen probleem. We houden jullie wel uit het beeld hoor!
Hieronder kan je de promofilm van “De Worsten van Babel” bekijken. 

 

Yes, het programma is klaar!

yes het programma is bekend!Blij kunnen we jullie melden dat we het programma nu volledig gevuld hebben. Bijna alles hebben we er in vermeld. Ik zeg bijna omdat we misschien nog bezoek krijgen voor de opnames van een TV-programma en ja er staat ons nog een kleine verrassing te wachten in het kader van Vaderdag. Want die mogen we niet vergeten op “zijn” dag. Voor de vaders die nog twijfelen….. zie eens de leuke videofilmpjes van andere jaren. En ben je tenslotte dan om. Aanmelden is natuurlijk nog mogelijk. We hopen dat jullie het weer een leuk programma vinden. Graag lezen we jullie reacties ook hierop op onze facebookpagina.

Hoera we eten Pizza!

we eten pizza uit onze eigen houtgestookte ovenOp de vrijdagavond verrassen we jullie met een zelf gemaakte pizza. Want we hebben deze week een hout gestookte oven gekocht waar je heerlijk pizza in kan bakken. De pizza’s uit een houtgestookte oven worden steeds populairder en bracht ons op het idee om deze te gebruiken voor het aankomende vader en zoon weekend. Iedereen mag zelf een eigen pizza maken en beleggen met van alles wat je lekker hierop vindt. Wat dacht je van ananas, ham, salami, vis, olijven, champignons, artisjokken, paprika, kaas en natuurlijk de lekkere tomatensaus. Bij een hout oven wordt eerst de warmte opgeslagen in het steen door er langdurig een vuurtje in te stoken en daarna ga je de pizza’s er in bakken. Momenteel laten we de oven al inbranden. Dat wordt vast en zeker smullen.
Natuurlijk houden wij ook rekening met diëten en allergie tijdens het weekend. Bij het aanmelden krijgt u ook de mogelijkheid om dit aan ons te melden. Heeft u dat nog niet gedaan? Een allergie of dieet meldt u hier aan ons.

 

Ook de mannen gaan knutselen

vogelhuisjes maken tijdens het vader en zoon weekendTijdens het vader en zoon weekend maken we veelvuldig gebruik van de natuur. En juist voor die natuur gaan wij nu eens wat terug doen. We gaan namelijk vogelhuisjes maken op zaterdagmiddag. Je kan kiezen uit allerlei modellen om te maken maar laat vooral je eigen fantasie er op los gaan. Natuurlijk is er hulp voor al het gevaarlijke boor- en zaagwerk. Ook kan je hem een leuk kleurtje geven. Je kan er voor kiezen om je vogelhuisje na afloop van het vader en zoon weekend mee naar huis te nemen maar je mag hem ook in het weekend ophangen in een speciale boom die we hiervoor hebben uitgekozen op de camping die we helemaal willen vol hangen met vogelhuisjes. Een soort vogelflat gaan we dus maken.
Opgave voor het vader en zoon weekend 2017 is natuurlijk hier nog mogelijk. Hou onze website en facebook in de gaten want deze week kunnen we jullie melden wat voor heerlijks we gaan eten op de vrijdagavond!

Programma zaterdagavond bekend!

leuke onderdelen tijdens de door dram tocht om de route te bemachtigen.We kunnen jullie nu eindelijk vertellen wat we op zaterdagavond na de barbecue gaan doen. We gaan namelijk een “Bos Doordram Tocht” doen. Jullie worden opgesplitst in teams die op een speciale manier worden "gedropt" op een geheime plaats in het bos. De reis hier naar toe is al behoorlijk spannend. Vanaf dit punt start er een puzzeltocht weer terug naar de camping. Maar jullie krijgen niet de complete route om weer terug te komen op de camping. Nee, die moeten jullie verdienen door onderweg opdrachten te vervullen om weer een stuk van de route terug naar de camping te bemachtigen.
Het programma voor het vader en zoon weekend 2017 begint nu al aardig vorm te krijgen. We zijn nu bezig met een leuk onderdeel voor de vrijdagavond en kunnen jullie eerdaags waarschijnlijk nog een verrassing presenteren voor het zaterdag-programma. Zijn de papa’s ook al nieuwsgierig wat er op vaderdag gaat gebeuren?
Kortom we hebben straks weer een hoop lol dit weekend. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dat kan nog steeds hier!

Harly en Niels komen naar het vader en zoon weekend!

Harly in de roofvagelshow tijdens het vader en zoon weekendJa we kunnen jullie dan nu de eerste twee onderdelen van het programma van het vader en zoon weekend 2017 bekend maken. Het eerste is de komst van Harly. U kent Harly niet? Harly is de arend die voor elke thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles door het stadion in Deventer vliegt. En Harly komt met al zijn vogel vrienden een prachtige roofvogelshow geven op de Zaterdagochtend.
En op zondagochtend komt Niels. Niels geeft namelijk een workshop schermen. Hij leert ons alles over de floret. Je weet wel die speer die gebruikt wordt bij schermen. En verteld alles over de regels. En dan….. gaan we zelf aan de slag. Niels neemt namelijk voor ons allemaal een vest, masker en een floret mee. Wie van de deelnemers is het beste in deze oud Griekse Olympische sport?
Binnenkort hopen we nog meer onderdelen van het programma bekend te kunnen maken. Opgave voor het vader en zoon weekend 2017 is natuurlijk hier nog mogelijk. Hou onze website en facebook in de gaten want er komen nog mooie dingen voor het programma aan!

>schermen in het programma van het vader en zoon weekend 2017 

Hoera de inschrijving is geopend!

We zijn weer reuze blij dat we de inschrijving voor het vader en zoon weekend 2017 en het stoere meiden weekend 2017 hebben kunnen openen. Zoals we al eerder bekend hadden gemaakt gaan we ook dit jaar beide weekenden weer organiseren op camping Starnbosch. Voor de heren zal het plaatsvinden van 16 t/m 18 juni en de dames zijn welkom van 23 t/m 25 juni.
Ook dit jaar beloofd het weer een zeer leuk programma te worden. Wat het precies inhoudt kunnen we jullie helaas nog niet mededelen maar we zijn al een aantal leuke programma onderdelen aan het uitwerken.

U kent de weekenden nog niet?
Net als andere jaren bieden we de deelnemers heerlijk eten op vrijdagavond bij aankomst en zal er een leuke activiteit op de vrijdagavond zijn. Zaterdagochtend en –middag gaan we weer wat doen voor we beginnen aan de heerlijke barbecue. Zaterdag avond zal er, zoals jullie de laatste jaren gewend zijn, weer een spectaculair spel gespeeld worden. Zondagochtend gaan we dan nog wat doen alvorens we allemaal bij de lunch aansluiten. Ter afsluiting hebben we weer een aantal leuke spelletjes alvorens de tent weer ingepakt wordt en aan de terugreis begonnen wordt.
Voor de vaders is er zeker een leuke bijkomstigheid want Vaderdag valt dit jaar in het weekend en zal zeer zeker in het programma terug komen.

Naast dat u met uw eigen tent, caravan of camper komt hebben we op Camping Starnbosch ook diverse huur mogelijkheden. Zo heeft u de keuze uit huur caravans, tenten, trekkershutten, diverse huisjes en 6 persoons-, 8 persoons- en een 12 persoons groepsaccommodatie. En dit alles tegen speciale extra goedkope tarieven.
Het is mogelijk om bij uw boeking een speciaal vader en zoon of stoere meiden T-shirt mee te bestellen. Deze zijn dit jaar ook in meerdere maten leverbaar van maat 104 tot zelfs 4xl voor de heren. De dames hebben dit jaar ook de mogelijkheid om behalve voor een unishirt voor een getailleerd dames model te kiezen.

Lijkt het je als vader leuk om met je zoon/zonen te gaan kamperen? Opgave is nog mogelijk. Klik daarvoor hier. De dames gaan naar de website www.stoeremeidenweekend.com. Ook als je zelf geen tent of caravan hebt zijn er vele mogelijkheden. Kamperen met je zoon/dochter….doen!

 

Toch nog een feestje

vrijwilligers vader en zoon & stoere meiden weekendAfgelopen weekend stond niet in het teken van de stoere meiden of de vaders en de zonen. Nee afgelopen weekend stond in het teken van de vele vrijwilligers die beide weekenden tot een succes hebben weten te maken. Zonder hun hulp lukt het echt niet om het programma van het stoere meiden weekend of het vader en zoon weekend uit te voeren. En daar willen we hun dan ook uitgebreid voor bedanken. En na die twee drukke weekenden hebben zij wel iets terug verdiend. Dus hebben we afgelopen zaterdag voor hun een heerlijk barbecuefeest geregeld. En we hebben er van genoten. Zelfs de mobile hottub van de camping was al klaar gezet en ook goed gebruikt.
We hopen dat ze volgend jaar ook weer tijd voor ons hebben. Want ook dan hebben we weer de beide weekenden. Het vader en zoon weekend zal dan plaats vinden van 16 tot en met 18 juni 2017 en het stoere meiden weekend van 23 tot en met 25 juni 2017. Zet de data maar alvast in je agenda! Wanneer opgave voor beide weekenden mogelijk is zullen we het jullie laten weten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

He bah nu al weer voorbij?

Helaas zit het 10e vader en zoon weekend er weer op. We hebben met z’n allen weer enorm genoten van leuke workshops, spelen, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken.
Grote dank ook aan alle vrijwilligers die jullie op tijd hebben voorzien van heerlijk eten en drinken en voor de begeleiding tijdens de vele spelen.
Het wordt wel weer even slapen voordat we starten met het volgende vader en zoon weekend. Maar we adviseren jullie om 16 t/m 18 juni 2017 maar alvast in de agenda te zetten.
Op de website en onze

Slecht nieuws voor de vaders!

levend stratego. de zonen hebben gewonnenJa de vaders zitten nu even behoorlijk in de piepzak. De zonen hebben namelijk de jaarlijkse strijd gewonnen bij het levend stratego. Zij waren net even slimmer in het plaatsen van de verkenners, bommen, spion en noem maar op. De eindstand was dan dit jaar 3-2 voor de zonen.
We gaan ons nu dan opmaken voor de barbecue en daarna voor het lasergamen in het bos.
En mama’s nog even een mededeling……we blijven lekker nog een nachtje op de camping!
Via onze website en facebookpagina proberen wij jullie tussendoor zoveel mogelijk van foto’s te voorzien. Klik hier voor de fotoalbums.

De eerste zijn binnen!

Piet en Maurice zijn als eerste binnenPiet en Maurice Nap uit Zegveld zijn de eerste dit jaar. “We konden lekker vroeg weg en heerlijk gaan genieten van het mooie weer”, vertelde papa Piet. Nu zijn ze druk bezig met hun kampeerspullen uit te stallen en klaar om te gaan zitten hoe de rest straks staat te klungelen hahaha. Maurice heeft ook reuze zin in het weekend.
Ook alle voorbereidingen zijn klaar. “U kunt allemaal komen hoor!”, zegt campingbaas Robbin. De boodschappen zijn uitgepakt, de vrijwilligers druppelen binnen en de grote shoarmapan staat weer op z’n plek.

Nu nog precies 1 dag wachten

bijna de start van het vader en zoon weekendNu wordt het wel heel spannend. Want over precies 24 uur zijn we gestart met het 10e vader en zoon weekend. En het beloofd, als van ouds, weer een top weekend te worden. De temperaturen zijn uitstekend en de sport, spel en entertainment onderdelen zij de beste en gezelligste ooit!
Op dit moment zijn we alles aan het voorbereiden op de camping. De koelkasten worden op temperatuur gebracht, het kantoor (in de voortent) wordt ingericht, de tshirts moeten verpakt en gestikkerd worden. Afijn er is nog genoeg te doen. Misschien gaan we vanavond nog even lekker proefdraaien met het lasergamen hahaha.
Alle toegangswegen zijn ook geen probleem. De snelweg A28 en A50 hebben geen noemenswaardige vertragingen vanwege werkzaamheden. Denken jullie nog even er aan om de app te installeren voor de geocache-tocht? We zien jullie graag allemaal morgen.

Belangrijk nieuws voor de deelnemers!

topo gps voor de gps/geocache-tochtVoor de deelnemers die in het bezit zijn van een smartphone is er belangrijk nieuws. Heb je er geen één? Dan geen paniek. Er zullen genoeg mensen zijn die er eentje bij zich heeft.
Op het programma hebben wij namelijk voor de vrijdagavond het momenteel zeer populaire gps/geocache staan. Daar voor maken we gebruik van gps waarmee de meeste smartphones zijn uitgerust. Om het spel te kunnen spelen is er in elk team (ongeveer 8 personen) 1 telefoon nodig waar een speciale app op staat. Voor de android telefoons heben we een volledig gratis app gevonden. Voor de mensen met een iphone is er een app die echter wel € 4,-  kost. Als je dat zonde van je geld vindt, nogmaals geen probleem. Er zijn vast telefoons genoeg. Een uitleg over gps, geocache en de app’s kan je hier downloaden. Dan kan je rustig op je gemak alles op je telefoon installeren en instellen. Wel nog een tip. Zorg dat je telefoon aanstaande vrijdag goed is opgeladen. En heb je een reserve accu of een powerbank neem deze dan mee.

Echte mannen hebben kettingzagen!

Nu kunnen we jullie dan eindelijk melden dat het programma van het 10e vader en zoon weekend dan eindelijk compleet is. Vorige week hadden we al de gps/cpgeocachetocht toegevoegd aan de vrijdagavond maar nu het laatste open plekje, de zaterdag ochtend. We krijgen op de zaterdagochtend namelijk een zaagdemonstratie van het axetreme team. Die tonen allerlei trucjes met vlijmscherpe kettingzagen en bijlen. Zeer spectaculair om naar te kijken op deze jubileumeditie. Want heeft u wel eens een konijn gezaagd zien worden uit een boomstam binnen een paar minuten? En lukt het om 2 doorgezaagde boomstammen toch boven op elkaar te laten staan? Ook de deelnemers worden waar het mogelijk is hierbij actief betrokken.
En hiermee is het programma compleet. We hopen dat jullie het een leuk programma vinden. Heb je je nog niet aangemeld? Dat is nog tot donderdag 26 mei hier mogelijk. Tshirts kunnen nog tot zaterdag 21 mei besteld worden. Wil je nog een tshirt bestellen als je je al hebt aangemeld dat kan nog hier.

Hoe vinden jullie de T-shirts?

de shirts voor 2016Vandaag kunnen we jullie de kleuren van de T-shirts voor het stoere meiden weekend 2016 en het vader en zoon weekend 2016 bekend maken. Bij Creavon in Dalfsen hebben ze er ook dit jaar weer wat moois van gemaakt. Voor de heren een kiwi groen T-shirt met donker groene opdruk en voor de stoere meiden een grijs T-shirt met signaal roze opdruk. We hopen dat jullie het ook een super leuk T-shirt zullen vinden. Bij de opgave zijn de shirts te bestellen voor € 10,-- per stuk en als jullie je al hebben opgegeven kan je hier nog extra T-shirts bestellen.

tshirts 2016

Programma vader en zoon weekend deels bekend gemaakt

ook dit jaar levend stratego tijdens het vader en zoon weekendWe konden het niet langer voor ons houden maar op de vrijdagavond en de zaterdagochtend na hebben we het programma van het 10e vader en zoon weekend bekend gemaakt. En vanwege het lustrum hebben we er een speciaal programma van gemaakt. Natuurlijk komen er nog 2 onderdelen bij maar deze zullen niet minder spectaculair zijn. Vandaag konden we bekend maken dat we op zondag een capoeira workshop krijgen. Daarnaast gaan we op zaterdag middag zoals vertrouwd weer  het levend stratego spelen en daarna heerlijk weer aan de gezellige vader en zoon barbecue. Maar op zaterdagavond hebben we één van de klappers in het programma het lasergamen! Een aantal vaders en zonen hebben ons al laten weten hier naar uit te zien. Wat we op vrijdagavond en zaterdagochtend gaan doen laten wij jullie deze week weten. We hopen dat jullie allemaal weer komen. Het programma kunt u hier bekijken. Wat nog niet opgegeven? Klik dan snel hier!

Nog meer spektakel in het programma

capoeira op het vader en zoon weekend 2016Voor het programma van het 10e vader en zoon weekend hebben we weer iets spectaculairs kunnen vastleggen. Op zondagochtend doen we namelijk capoeira! Capoeira is een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Capoeira wordt niet 'gedanst' of 'gevochten/gespard', maar gespeeld. Dit woord geeft precies aan waar het in capoeira om draait: speelsheid, energie, beweeglijkheid en kameraadschap. Het spel vindt plaats in een kring van mensen, de roda. De workshop wordt gegeven door Zuzu die capoeira al beheerst vanaf zijn 10e jaar. Bekijk de film om een indruk te krijgen.
Dit jaar zijn we helaas wat later om het volledige programma bekend te maken. Maar we zijn nog even aan het schuiven om alle onderdelen op de juiste plek in het programma te krijgen. Binnen een paar dagen zullen we het aan jullie dan eindelijk presenteren. Opgave kan nog steeds hier!

We krijgen weer een top programma dit jaar!

lasergamen tijdens het 10e vader en zoon weekendHet ziet er naar uit dat het 10e vader en zoonweekend weer een super gezellig en vooral ook spectaculair programma krijgt. En daar kunnen we jullie nu al wat over verklappen. Want zoals jullie van ons gewend zijn hebben we op zaterdagavond altijd iets zeer leuks op het programma staan en dit jaar is dat …….. LASERGAMEN! Ja want het bos bij de camping verandert waarschijnlijk in een zeer groot slagveld. De vaders en zonen zullen we opsplitsen in groepen. De lasergamepistolen werken op infraroodstralen die niet zichtbaar zijn (net zoals de afstandsbediening van je t.v.) Voordeel hiervan is dat er geen echte laser gebruikt wordt en het dus ook niet schadelijk is voor je ogen. De sensoren zijn in het geweer ingebouwd, dus je hoeft ook geen vest aan! De lasergamepistolen hebben een bereik tot wel 40 a 50 meter.  Wanneer je geraakt wordt door de tegenstander verliest je geweer een beetje kracht en als je te vaak geraakt bent dan stopt deze er mee. Bij de spelleiding kan je dan weer je geweer laten activeren maar kost jullie team wel weer een levenspuntje. Welk team wint er met het minste levenspunten?
Binnen een week willen we jullie het hele programma kunnen verklappen maar dit spectaculaire onderdeel konden we niet langer voor ons houden. Opgave voor het vader en zoon weekend is natuurlijk nog steeds hier mogelijk.

film 2015 is vanaf nu te zien!

film van het vader en zoon weekendTijd om de chips, popcorn en cola klaar te zetten want de film van het vader en zoon weekend 2015 is vanaf nu te bekijken. Het heeft even geduurd voor dat hij te zien is maar het resultaat mag er wezen. Ga er lekker voor zitten voor deze ruim 20 minuten durende film en geniet van wat we allemaal in 2015 hebben mee gemaakt. Was u er niet bij? Kijk dan de film en kom dan tot conclusie dat u zich toch echt voor dit jaar moet aanmelden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?